dijous, 2 de maig del 2019

Entrada 9: Com funciona una aplicació?

COM FUNCIONA UNA APLICACIÓ? Google Maps

Google Maps és una plataforma web que permet explorar mapes, trobar punts d'interès, restaurants i cafeteries, obtenir adreces de qualsevol lloc del món o com anar d'un lloc a un altre. Una de les seves grans avantatges és que ofereix tres opcions de vista de mapes: normal, satèl·lit i terreny; en funció de les necessitats i preferències de cada usuari. Es tracta d'un lloc web molt simple; fàcil d'utilitzar i molt útil! A més, el pots fer servir per ordinador o dispositius mòbils a través de la seva aplicació, la qual ve instal·lada de sèrie en la majoria dels smartphones i tablets que usen Android i per tant, el pots utilitzar com un GPS portàtil.

1. Cerca: Una de les funcions més estimades de Google Maps i que ha fet que ens oblidem dels mapes i dels GPS de tota la vida és la del GPS. Només cal introduir l'adreça en la qual et trobes, o activar la localització GPS si ho fas des del mòbil, i l'adreça a la que vols arribar perquè l'aplicació et torni la ruta més curta per arribar-hi. A més, permet seleccionar si vols anar cap aquesta direcció caminant, en cotxe, en bicicleta, en avió o en transport públic; d'aquesta manera, l'aplicació de mapes et proposa les diferents opcions per arribar al teu destí, com podrien ser els horaris del metro i l'autobús. 

2. Street View: Street View, és una representació virtual del nostre entorn formada per milions d'imatges panoràmiques que poden ser propietat de Google o contribucions dels nostres col·laboradors. Gràcies a aquest esforç col·lectiu, els usuaris de tot arreu poden explorar el món virtualment. Pots veure perfectament els llocs on vols anar, o d'interès tal com ho faries si et trobessis en ells. Pots veure qualsevol imatge de 360º de qualsevol lloc del món, des dels carrers de Manlleu als de Nova York, imatges del Mont Blanc, i fins i tot imatges des de l'espai!!
Resultat d'imatges de street view maps spaceResultat d'imatges de street view maps new yorkResultat d'imatges de street view maps mont blanc



3. Llocs propers: És per a molts una de les funcions amb més utilitat de l'aplicació de mapes de Google. Imaginem que vas de vacances a Madrid i estàs a l'hotel de la Gran Via i et ve de gust anar a sopar amb la teva família menjar xinès. Doncs bé, simplement introdueix a Google Maps la direcció de l'hotel en el qual t'allotges, i si selecciones l'opció de "Llocs Propers" i escrius "Restaurant xinès", automàticament, Google Maps et donarà com a resultat de cerca tots els restaurants de menjar xinès que es trobin a prop del teu hotel. També ho pots fer tant amb cafeteries com botigues, biblioteques, llocs d'interès, gimnasos, parcs, cinemes, concerts en directe, serveis com hotels i lloguers de cotxe... 

4. Coses a millorar:
Una de les coses a millorar del Google Maps és que amb depèn de quins dispositius (habitualment mòbils com el Huawei i Honor) va més lent, i costa que trobi la localització en depèn de quins punts.